Forældre info

Hvad er E-sport?

Hvad er E-Sport?

I samme stil, som der findes Champions League i hhv. fodbold og håndbold, verdens mesterskaber og OL i atletik, så er der også et betydeligt antal store begivenheder hvert år, hvor E-sports udøvere spiller foran et stort publikum enten online eller offline, i et forsøg på at vinde den næste store titel og de her tilhørende præmiepengene.

 

I øjeblikket er de mest anerkendte arrangementer og konkurrencerrangører Dreamhack, LCS, Electronic Sports League (ESL), Major League Gaming (MLG), Electronic Sports World Cup (ESWC), QuakeCon og BlizzCon.

 

For at konkurrere blandt de bedste, skal spillerne yde deres bedste, hvilket kræver masser af dedikation og træning. Meget som i traditionel sport, når man et kommet op på topplan, og skal forsætte med at være en af de bedste, så er det faktisk ikke så let som det lyder.

E-sporten er vokset hastigt de sidste år og nu når turneringerne har penge præmier i omegnen af flere millioner kroner, så er konkurrencen endnu hårdere.

 

Der findes rigtig mange turneringer, som forgår offline. Ligeså spilles der også mange online turneringer, og tit spilles kvalifikations runder online. Disse kampe ses almindeligvis via streaming på gaming hjemmesider som Twitch og Youtube.

 

Ved større offline events samles spillere og fans typisk i arenaer eller stadioner, hvor op imod 50.000 personer kan se deres idoler spille og fansne kan få lov til at være en del af det kæmpe show disse turneringer er.

cinemasteaser

Hvorfor Kolding E-sport?

Hvorfor skal du lade dit barn bruge tid E-sport i vores forening? Fordi det ganske enkelt er det de synes er fedt.

 

E-sport er i nutidens Danmark blevet et element i undervisningen på flere folkeskoler, gymnasier og specielt efterskoler, hvor det er muligt at dyrke sin passion for gaming og samtidig gennemføre sin uddannelse.

 

I Kolding E-sport ønsker vi udover at tilbyde kompetent undervisning i flere spiltitler, også at have et endnu større fokus på sundhed og kost, samtidig med at dit barn modtager undervisning i deres yndlings spil.

 

Mange forældre kender ikke til E-sport generelt og synes tit at deres barn bruger for meget tid foran computerskærmen. Problemet med børns computerspil er dog ikke så meget antallet af timer foran skærmen. Det er netop forældrenes bekymring over noget, de ikke forstår og derfor bliver usikre. Det er faktisk bevist at computerspil stimulerer indlæring, og sikrer kompetencer som strategisk refleksion, kreativitet, samarbejde og innovation.

 

Herudover har vi også fokus på det sociale aspekt i at spille på et hold og være en del af en forening med fordele samt de forpligtigelser der følger med.

 

Vores holdning

Vi er efterhåndet blevet spurgt mange gange om vores holdning til 10-13 årige der spiller Counter-Strike. Nogle forældre mener det er  direkte skadeligt for børn at spille skydespil, hvor man kan se blod og vold.

I Kolding E-sport er vi ikke enige, men til gengæld kan vi godt se argumentationen for det, HVIS man vel og mærke sidder alene derhjemme og har oplevelsen for sig selv.

Hos Kolding E-sport sørger vi for at vores medlemmer får den rigtige opfattelse af spillet og vi lære dem at håndtere det der foregår på skærmen.

I sin tid da Counter-Strike bare var en udvidelse til det første Half-Life spil, blev udvidelsen udviklet som en måde at spille mod andre spillere og for at konkurrerer. Vi fokuserer også på at bruge et ordentlig sprog når vi taler om at skyde fjenderne. Vi skyder dem for at vinde, bekæmpe fjenden og vinde kampen. Vi taler IKKE om at dræbe eller slå ihjel.

Udviklerne bag Counter-Strike har heller ikke gjort noget særligt ud af blodige eller voldelige detaljer.

En af de andre spil vi underviser i hedder Overwatch, som også er et FPS-spil(First Person Shooter). Dette spil indeholder ingen form for blod og er lavet i et nærmest tegnefilmslook. Så dette er i den grad børnevenligt.

 

Konklusion:
Vi synes sagtens man kan spille E-sport som 10-årig.

Vi har faktisk kun denne aldersgrænse, fordi det er i den alder man er begyndt selv at kunne cykle til sport eller sin fritidsaktivitet. Man er begyndt at blive en lille smule ansvarlig for, hvad man selv laver, og det er dem vi gerne vil have fat i og lærer dem omkring hvordan man befærder sig på nettet og håndterer visse situationer, hvor man normalt ville blive virkelig sur.

Alkohol og rusmidler

Vi tager stor afstand fra alkohol og andre rusmidler, og det er ikke tilladt på nogen måde at medbringe eller nyde hverken alkohol eller andre rusmidler.

 

Dette gælder naturligvis også uden for vores undervisningslokaler.
Overholdes dette ikke, er det bortvisnings grund.

Trygge rammer

I Kolding E-sport henter vi i samarbejde med UngKolding børne- og straffeattester fra alle vores instruktører og de bestyrelsesmedlemmer, der har med Jeres børn at gøre.

 

På denne måde sikrer vi en ren omgangskreds og vi sørger for at Jeres børn er i trygge hænder hos Kolding E-sport.

Mobning

Vi accepterer ingen form for mobning i foreningen.

 

Vi har NUL tolerance når det gælder mobning og de implicerede vil blive bortvist fra deres hold, hvis instruktøren bliver opmærksom på at der er et problem.